•  Projekt je zaměřen na klasické české pohádky, známé i méně známé.
  •  Jeho cílem je vytvořit u dětí kladný vztah ke knihám, vést je k pravidelnému čtení, rozšířit slovní zásobu a zdokonalit čtenářské dovednosti.
  •  Projekt také usiluje o to, aby děti v pohádkách našly způsob, jak si odpočinout a trávit volný čas.
  •  S hravým a pohádkovým přístupem se snaží rozvíjet fantazii, představivost a kreativitu dětí.
  •  Projekt má za cíl také podporovat týmovou práci a spolupráci mezi dětmi, zlepšit komunikaci, povzbuzovat úsměv, toleranci a vlídná slova.
  •  Posláním projektu je motivovat děti ke čtení a k aktivitám, které jsou s pohádkami spojeny.

Anna Omelian a její tým představili dětem pohádku s názvem „O Budulínkovi“. Pověděli jim, kdo tuto knihu napsal a ilustroval, představili nám hlavní postavy z pohádky a následně pro děti připravili vědomostní hru s názvem „Riskuj s Budulínkem“.

Štěpán Komárek a jeho tým připravili pro děti zajímavé povídání o pohádce s názvem „Bob a Bobek“. Nejprve jsme si poslechli ukázku z YouTube, následně nám přečetli úryvek z knihy a představili nám hlavní myšlenky příběhu. V rámci setkání nám také položili hádanku a rozdali omalovánky, které děti mohly vybarvit. Další pohádkou, kterou si tým vybral, byl „Rákosníček“. Pověděli nám, kdo Rákosníček byl, kde bydlel a rozdali nám omalovánky. Během vybarvování jsme se zapojili do vědomostní hry nazvané „Riskuj s Rákosníčkem“, kde soutěžily mezi sebou různé týmy.

Za školní družinu Ester Medková, DiS.